Studiereis 2018 | Krakau

 

Aller eerst willen we natuurlijk de toppers bedanken die de studiereis hebben georganiseerd, dus studiereiscommissie, bedankt! Zaterdag 28 april zijn we met een groep van 51 IDenters naar Krakau. Tijdens onze reis zijn wij door buschauffeur Peter rondgereden, wat een held. In de bus is verteld dat er door de hele week heen punten te behalen vielen tijdens de activiteiten.

Zondag zijn we rond een uurtje of 11 aangekomen en stond er meteen een spel op de planning: de Crazy 88. Hierbij zijn we in groepen vast de stad gaan verkennen en heeft iedereen zijn/haar uiterste best gedaan om zoveel mogelijk punten te verdienen voor iedereen op het terras belande. We hebben met z’n allen pizza gegeten bij Luna Siciliana. Degene die nog energie hadden, wat niet veel mensen waren, zijn nog de stad in gegaan om vast op onderzoek uit te gaan of er leuke kroegen zijn.

Maandag hebben we een vossenjacht gedaan en s ’avonds was de pubcrawl. Hierbij zijn we in groepen langs kroegjes geweest waarbij er in één van de kroegen zelfs Nederlandse muziek voor ons werd gedraaid!

Dinsdag zijn we op tijd op gaan staan om met de bus naar de Schindler’s fabriek te gaan. Voor velen was dit een indrukwekkend museum waarbij we foto’s konden zien en verhalen konden lezen van hoe het er toen aan toe ging. In de avond hadden we een pubquiz. Deze hebben we in de achtertuin van het hostel gedaan. Na fanatiek strijden kon er toch maar één groep de winnaar zijn en zij hebben een erg leuke prijs gewonnen, een kleine onoplosbare puzzel.

Woensdag was een vrijde dag. Hierbij had iedereen de kans om te gaan Krakau te gaan verkennen. Er zijn mensen naar de zoutmijn geweest, naar kerken, de burcht en sommige zijn gaan zwemmen in een oude kalkmijn. Na het eten zijn we wezen bowlen met z’n allen en ook hierbij werd hard gestreden voor de punten.

Donderdag was een indrukwekkende dag. We zijn naar Auschwitz geweest. Hier hebben we een rondleiding gekregen met uitleg. Hierna zijn we met de bus door gegaan naar Birkenau. Ook hier hebben we een rondleiding gekregen en mochten we in een van de barakken kijken. Aangezien dit de laatste avond was, zijn we met bijna iedereen samen uit gegaan in een club genaamd Lokal.

Vrijdag moesten we op tijd het hostel uit. Dit gaf iedereen de kans om de laatste mooie plekken van Krakau te ontdekken. We zijn met z’n allen gaan eten in een restaurant aan het plein. Hierna hebben we nog gezellig een cocktailtje gedronken bij Buda waarna zijn we weer naar het hostel gegaan, voor de dodenherdenking. Hierna zijn we de bus ingestapt en weer terug naar Enschede gegaan.