Op woensdag 7 juni heeft het symposium plaatsgevonden op de politieacademie in Apeldoorn. Tijdens deze dag is er een geheel programma samengesteld met verschillende lezingen, workshops en een gratis lunch.  

De dag was om 10:00 uur begonnen met een welkomstwoord en uitleg over hoe de dag zal verlopen. Direct om 10:30 werd er een lezing gegeven door Caroline Gibb over de computer-assisted consensus among fingerprint examiners. Vlak daarna begon de eerste workshopronde, voor de workshops kon je zelf kiezen naar welke workshops je die dag heen wil gaan. Zelf zijn wij gaan kijken naar CSI drones die gebruikt worden om graven te vinden. Zo hebben we dan ook verschillende modellen drones gezien en waarvoor ze allemaal gebruikt worden. Op het eind is er ook nog gedemonstreerd hoe de drone kan aantonen dat er een graf aanwezig is, en is laten zien hoe goed de camera functioneert die op de drone zit.  

Na deze eerste ronde was het tijd voor een korte lunchpauze met gratis belegde broodjes, warme broodjes, melk en smoothies.  

Om 14:00 begon de laatste workshopronde, wat voor ons de real-time detection of explosives. Hierbij kregen we een kleine uitleg over wat ze allemaal aan het onderzoeken zijn en welke apparatuur daarbij betrokken is. Na deze uitleg mochten we zelf een onderzoek opstellen om H2O2 aan te kunnen tonen, aangezien deze stof gebruikt wordt om huisgemaakte explosieven te maken.  

Daarna is de dag nog afgesloten met drie lezingen over ion mobiliteit spectrometrie, forensics- on-a-chip en NIR spectroscopie.