Symposium 2014

 

Donderdag 20 november 2014 was het eindelijk zover: Het eerste FO-symposium van Saxion ging van start. Anderhalf uur voordat het symposium begon, stonden 27 IDent-leden voor de Grolsch Veste, klaar om het symposium een succes te laten worden. Zoals in de vorige nieuwsbrief te lezen was, was de symposiumcommissie al ruim een jaar bezig dit op te zetten en ze hebben groot uitgepakt! Heel erg bedankt crew en symposiumcommissie!

 

Na een kleine ontvangst met koffie en thee werd om 10.00 uur het symposium officieel geopend door Ed Schreuter, de gastheer van de dag. Studenten, docenten, politionele organisaties, verzekeringen en diverse wetenschappelijke gremia werden welkom geheten. Het doel van het symposium was om een verbinding ze schaffen tussen alle mensen aanwezig, of dat nou tussen studenten waren die onderzoeksprojecten uitwisselden, of tussen studenten en het werkveld voor stageplekken, misschien zelfs tussen medewerkers van organisaties onderling... Menig visitekaartje werd uitgewisseld deze dag.

 

Het thema van de dag was innovatie. ‘Future of Forensics’. Welke ontwikkelingen spelen op het gebied van forensisch onderzoek? Met z’n allen proberen we een veilige samenleving te creëren. Aan de hand van interessante lezingen en workshops werden deze ontwikkelingen belicht. Zo begon het symposium met drie lezingen over digitalisering van criminaliteit, detecteren en bestrijden van fraude en serious gaming. Het programma werd met een lunch onderbroken waarbij mensen serious gaming konden uittesten, hun contactenlijstje konden uitbreiden en de werkzaamheden van de studenten middels posters konden bewonderen. Er stonden een aantal standjes waaronder IDent, IDent Alumni, Forensica en Securitech. De lunch werd opgevolgd door een reeks workshops en lezingen.

 

Tegen het einde van het symposium werden alle mensen weer bij elkaar geroepen en was het de eer aan Rick Elschot om het symposium samen te vatten: “Een groot succes waar wij trots op mogen zijn!” Ed Schreuter volgde met een bedankwoordje en daarna werd de borrel ingeluid.

 

Kon je helaas niet bij elke workshop of lezing zijn? Kijk dan snel verder voor uitgebreide verslagen van de invulling van het symposium.

 

 

Foto's Symposium 2014

 

 

Woordje symposium commissie

 
In februari zijn wij begonnen met het organiseren van het symposium. Het doel was om een dag te organiseren voor studenten, waarbij er meerdere sprekers uit verschillende vakgebieden vertellen over hun expertises. Na veel brainstorms en vergaderingen was al snel het thema bedacht: de toekomst van het forensisch onderzoek. Nieuwe technieken en ontwikkelingen in de forensische wereld. We hadden al snel een lange lijst met onderwerpen en na intensief zoeken ontstond uiteindelijk een mooi programma. Tijdens het proces hebben we veel geleerd. Het was een risico en een uitdaging om het direct zo groot te organiseren. Maar uiteindelijk heeft het wel geleid tot een fantastisch eindresultaat! 250 deelnemers, 11 sprekers en 9 onderwerpen. Tevreden met het symposium zijn we zeker. En beoordeeld met een 8,2 gemiddeld door de deelnemers kunnen we ook stellen dat het symposium goed bevallen is. Hopelijk is dit de eerste editie in een hele reeks die nog komen gaat.